« terug naar vorige pagina

Veelgestelde vragen

 

 

Algemeen

 

Waarom vraagt de assistente naar de reden dat ik een afspraak met de huisarts wil maken?

Bij het maken van een afspraak zal de assistente vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.

 

Moet ik betalen voor een bezoek aan de huisarts?

Voor de reguliere huisartsenzorg hoeft u als patiënt niets te betalen, dit doet de zorgverzekeraar voor u. Ook bent u geen eigen risico kwijt als u naar de huisarts gaat. Wel kan het zijn dat, als u medicatie voorgeschreven krijgt of een aanvullend onderzoek aangevraagd wordt door uw huisarts, dit van uw eigen risico af gaat. Dit geldt in de meeste gevallen ook voor laboratoriumonderzoek (onderzoek van bloed, urine, ontlasting e.d.).

 

Kunt u voor mij een medische verklaring opstellen?

Het komt steeds vaker voor dat allerlei instanties om medische verklaringen vragen. Deze verklaring mag uw eigen huisarts niet afgeven, omdat uw eigen huisarts geen objectief en onafhankelijk oordeel kan geven.

Mocht een vragende instantie toch medische informatie nodig hebben, dan kunnen zij een onafhankelijk arts aanwijzen of door hun medisch adviseur informatie laten opvragen.

We hebben op de praktijk een folder met verdere uitleg, die u eventueel kunt meesturen naar de vragende instantie. U kunt deze toelichting via onderstaande link ook downloaden.

Weigeringsbrief Nederlands

Weigeringsbrief Engels

weigeringsbrief Turks

Weigeringsbrief Marokkaans Arabisch

Welk nummer moet ik bellen in geval van spoed?

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. De praktijk is geopend op werkdagen tussen  08:00 en 17:00 uur, met uitzondering van woensdagmiddag: de praktijk is dan gesloten na 12:30 uur. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst.

Bij een spoedgevallen tussen 12:30 en 13:30 uur en op woensdagmiddag belt u het praktijktelefoonnummer 0161-224668. U hoort dan de naam van de dienstdoende huisarts.

Voor spoedgevallen kunt u de praktijk telefonisch bereiken op 0161-224668, optie 1.
Voor spoedgevallen buiten deze tijden kunt u bellen naar de centrale dokterspost, 0162-435000.